Druivenschaaktoernooi

Het 70e Westlands Druivenschaaktoernooi

Theo van Orsouw wint het 70e Druivenschaaktoernooi

In de Kiem in 's-Gravenzande eindigde vrijdag 7 september het 70e Druivenschaaktoernooi. Voorafgaand aan de laatste ronde stond Henk van Putten een half punt voor op Theo van Orsouw. Henk moest in zijn laatste partij vechten voor remise tegen Michiel van Woerden terwijl Theo van voorzitter Paul Brasser won. Hiermee ontstond een gelijke stand, waarbij loting in het voordeel van Theo van Orsouw besliste. Hij won hiermee 70e Druivenschaaktoernooi.

Het openingswoord werd dit keer gedaan door voorzitter Paul Brasser en wethouder van o.a. sport Pieter Varekamp. De wethouder feliciteerde de toernooiorganisatie met de 70e editie van het toernooi en reikte aan Vincent Kuyvenhoven een kistje druiven uit vanwege zijn 50e deelname. Om het toernooi officieel te openen deed de wethouder de eerste zet aan het eerste bord.

Over de drie avonden waren er weer Westlandse druiven, notatieboekjes, de verloting van twee dinerbonnen en voor ¾ van de deelnemers een mooie prijs.

De eerste teamprijs ging naar SHTV1 uit Den Haag bestaande uit Karl Baak, Evert Baak, Ton Bodaan en Justus van Klaveren. De tweede prijs ging naar Lierse 2 gevolgd door Schaakmat Westland 6 dat als derde eindigde.

Bij het jeugdtoernooi werd de onderlinge tweekamp tussen Johan Westerveld en Erik Smit, beide van schaakclub Schaakmat Westland, in het voordeel van Johan beslecht die over de drie avonden won met 5-3.

Er deden dit jaar 88 deelnemers mee. Graag verwelkomen wij u volgend jaar opnieuw op vrijdag 30 augustus, maandag 2 september en vrijdag 6 september.
Speeldata:
Vrijdag 31 augustus 2018
Maandag 3 september 2018
Vrijdag 7 september 2018
Speeltijd:
Senioren: 19.30-23.00
Jeugd: 19.00-21.00
Speelzaal: "De Kiem" Koningin Julianaweg 91 te 's-Gravenzande
Formule: Groepen van 4 personen.
Per groep 2 prijzen.
Tevens kan elke deelnemer meedoen in een team (4 personen van bijv. een club, familie, buren, bedrijven, etc), om mee te dingen naar één van de drie teamprijzen.
Speeltempo:
Senioren: 1½ uur per persoon per partij + 10 seconden per zet
Jeugd: Speeltempo is afhankelijk van het aantal deelnemers
Kosten:
Seniorentoernooi: € 8,-
Jeugdtoernooi: € 5,-
Seniorenteam: € 5,-
Jeugdteam: Gratis
Te voldoen op de eerste speelavond.


Het 70e toernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven:


Het notatieboekje wordt financieel mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven:


Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun u deze per e-mail naar ons sturen door op het aangegeven e-mailadres of het apestaartje te klikken.

www.000webhost.com