Druivenschaaktoernooi

Het 69e Westlands Druivenschaaktoernooi

Michiel van Woerden wint het 69e Druivenschaaktoernooi

In de Kiem in 's-Gravenzande eindigde vrijdag 1 september het 69e Druivenschaaktoernooi. Michiel van Woerden stond voorafgaand aan de laatste ronde een half punt voor op Henk van Putten. In hun onderlinge partij moesten zij uitmaken wie het Druivenschaaktoernooi zou gaan winnen. Michiel had genoeg aan een remise terwijl Henk moest winnen. In een gelijkopgaande partij forceerde Michiel remise en hiermee won hij het 69e Druivenschaaktoernooi.

Voorzitter Paul Brasser opende op de eerste van drie avonden het toernooi met een openingswoord. Zoals gebruikelijk waren er weer Westlandse druiven, notatieboekjes en voor ¾ van de deelnemers een mooie prijs.

De eerste teamprijs ging naar DD 1 uit Den Haag bestaande uit Theo van Orsouw, Jaco Arkesteijn, Rein de Ruiter en Raf Hogezand. De tweede prijs ging naar Schaakmat Westland 1 gevolgd door Schaakmat Westland 2 dat als derde eindigde.

Bij het jeugdtoernooi werd Hayun Shin van het Haagse DD afgetekend eerste. Hij eindigde met 5 punten uit 6 wedstrijden. Tweede werd Rens Zuijderwijk die gelijk eindigde met Johan Westerveld met 2 ½ uit 5 punten. Loting moest hier de uitkomst bieden en Rens was de gelukkigste. De eerste teamprijs ging naar het team van Hayun, Daan en Briq.

Er deden dit jaar 108 deelnemers mee, Dit is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Voor alle uitslagen, foto's en overige informatie kunt u op deze site kijken. Graag verwelkomen wij u volgend jaar opnieuw op vrijdag 31 augustus, maandag 3 september en vrijdag 7 september.

Speeldata:
Vrijdag 31 augustus 2018
Maandag 3 september 2018
Vrijdag 7 september 2018
Speeltijd:
Senioren: 19.30-23.00
Jeugd: 19.00-21.00
Speelzaal: "De Kiem" Koningin Julianaweg 91 te 's-Gravenzande
Formule: Groepen van 4 personen.
Per groep 2 prijzen.
Tevens kan elke deelnemer meedoen in een team (4 personen van bijv. een club, familie, buren, bedrijven, etc), om mee te dingen naar één van de drie teamprijzen.
Speeltempo:
Senioren: 1½ uur per persoon per partij + 10 seconden per zet
Jeugd: Speeltempo is afhankelijk van het aantal deelnemers
Kosten:
Seniorentoernooi: € 8,-
Jeugdtoernooi: € 5,-
Seniorenteam: € 5,-
Jeugdteam: Gratis
Te voldoen op de eerste speelavond.


Het 69e toernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven:


Het notatieboekje wordt financieel mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven:


Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun u deze per e-mail naar ons sturen door op het aangegeven e-mailadres of het apestaartje te klikken.